Waarom Mesologie?

Quote!

Je realiseert het je waarschijnlijk niet op het moment dat het gebeurt, maar een schop onder je achterste zou zomaar precies kunnen zijn wat je nodig hebt

– Walt Disney

We zijn nooit uitgeleerd over het menselijk lichaam en de natuur. Hoe meer we leren, hoe meer we ontdekken dat er steeds meer is dat we (nog) niet begrijpen.

Dit erkennende zou het jammer zijn om de kennis die we wèl hebben te beperken door met maar één visie of ‘bril’ naar het leven en het lichaam te kijken. De Mesologie heeft als filosofie dat iedere vorm van geneeskunde als het ware slechts een onderdeel is. Alle onderdelen samen vormen een compleet geheel.

Daarom kijken we in de Mesologie of de voeding die we tot ons nemen een belemmering vormt voor ons welbevinden. We kijken vanuit de oosterse visie om te zien waar de oorzaak van het probleem binnen ons systeem zou kunnen liggen. We kijken vanuit de karakterstructuur om te zien wat de individueel afgestemde manier is om problemen op psycho-emotioneel niveau aan te pakken. Past deze manier wel bij die persoon? We kijken vanuit de Reguliere geneeskunde hoe we deze problemen kunnen integreren binnen ons westerse denken.

De kracht van de Mesologie zit ‘m in het met verschillende ‘brillen’ kijken naar klachten waar mensen mee komen. De Mesologie werkt daarbij met leefstijl- en voedingsadvies, gerichte doorverwijzingen, Reguliere geneeskunde, Traditionele Chinese geneeskundeAyurvedaHomeopathie, Orthomoleculaire geneeskundeElectro Fysiologische Diagnostiek en Psychologie, de inzet van natuurlijke middelen of, indien nodig, hulp bij het vinden van het juiste reguliere medicijn dat bij het individu past.

Maar waar is Mesologie op gebaseerd?