Psychologie

Weetje!

Piekeren is net als schommelen; je bent wel bezig, maar je komt niet van je plaats.

Wat is Psychologie?

‘Psychè’ staat voor ziel en ‘logos’ staat voor woord, gedachte of rede. Psychologie is de wetenschap die probeert het menselijk gedrag te begrijpen. Psychologie is dus een wetenschap die zich bezighoudt met het innerlijk van de mens. Zijn denken, voelen, streven en gedrag. Psychologie is belangrijk om te begrijpen hoe de mens functioneert en waarom de mens op die manier functioneert. Dit is voor een grote groep mensen vaak goed te voorspellen, maar voor een individu is dit lastiger.

Een Psycholoog zal iemand helpen hier meer inzicht in te krijgen en er beter mee om te leren gaan. Vaak gebeurt dit wanneer er zich ergens in het innerlijk een probleem voordoet. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld onzekerheid over je uiterlijk of gewicht, piekergedachten over de toekomst, schuldgevoelens over het verleden, relatieproblemen met je partner of problemen op het werk. Dit kan in de vorm van schrijfopdrachten, rollenspellen, praktijkoefeningen of ontspanningstechnieken zijn.

Door de eeuwen heen hebben onderzoekers heel verschillend gedacht over waarom mensen doen wat ze doen. De basis voor de moderne psychologie is gelegd in de ontwikkelingen in de filosofie in de periode tot het einde van de 19e eeuw. Daarna begon de psychologie als zelfstandige wetenschap op te komen.

Welke onderdelen gebruikt dMesoloog?

Binnen de Mesologie worden lichaam en geest in samenhang beschouwd. Fysiek onevenwicht kan invloed hebben op de emotionele balans. Maar het werkt ook omgekeerd. De emotionele en mentale toestand wordt daarom altijd mee genomen in de Mesologische behandeling.

Voeding- en Leefstijladvies –>