Voeding- en Leefstijladvies

Weetje!

Aan je gezondheid werken, zonder op je voeding te letten is precies zoals het spreekwoord: Dweilen met de kraan open.

 

Wat is Voeding- en Leefstijladvies?

“Je bent wat je eet” is waarschijnlijk één van de bekendste uitspraken over voeding en dieet. Toch realiseert lang niet iedereen zich hoe letterlijk we deze uitspraak moeten nemen. Goede voeding bouwt letterlijk een gezond en sterk mens. Ons spijsverteringsstelsel is 24 uur per dag bezig om al onze voeding naar de juiste cellen en organen te vervoeren en daar vervolgens om te zetten in stoffen die het lichaam kan gebruiken. Hiervan kan het lichaam energie produceren, hormonen aanmaken, lichaamscellen vervangen en nog veel meer vormen van vernieuwing uitoefenen. Sommige voedingsstoffen worden zelfs al binnen een paar uur gebruikt om ergens in ons lichaam een stukje lijf te ‘herbouwen’. Ons hele lichaam doet er ongeveer 7 jaar over om zichzelf volledig te vernieuwen. Ons lichaam bestaat dus uit alles wat we de laatste jaren naar binnen hebben gewerkt! Daarom is ‘leren eten’ zo belangrijk.

Een tweede punt is dat ieder lichaam anders is en andere behoeften heeft. Eten is voor de meeste mensen iets om van te genieten. Maar sommige mensen moeten bepaalde voedingsmiddelen helaas als ‘de vijand’ behandelen. Ze hebben een voedselallergie of voedselintolerantie.

Daarnaast valt er ook een hoop te zeggen over onze manier van leven. Leidt de cliënt voornamelijk een zittend leven? Ziet iemand nauwelijks de buitenlucht? Is iemand al tè lang bezig om allerlei ballen omhoog proberen te houden? Dit heeft allemaal effect op ons lichaam en op ons gevoel van welbevinden.

Welke onderdelen gebruikt de Mesoloog?

De Mesoloog kijkt of de voeding die de cliënt tot zich neemt of de leefwijze van de cliënt een belemmering vormt voor zijn welbevinden. Mesologie kan ook ondersteunen bij afvallen en helpen een dieet op maat te ontwikkelen. Ook kan de Mesoloog controleren op allergieën en intoleranties.