Hoe werkt de Mesoloog?

Quote!

De dokters van de toekomst zullen het menselijk lichaam niet langer behandelen met medicijnen, maar zullen ziekten voorkomen en genezen door middel van voeding

– Thomas Edison (Uitvinder van de gloeilamp)

Het maken van een afspraak kun je op eigen initiatief doen of via een doorverwijzing. Dit maakt niets uit voor de eventuele vergoeding.

Na het maken van de afspraak, wordt je verwezen naar de Cliëntenpagina op onze website. Hier ga je zelf aan de slag met het downloaden van de vragenlijst die voor jouw leeftijdsgroep geldt. Ook vragen we om het bijbehorende voedseldagboek in te vullen. De Mesoloog verkrijgt op deze manier waardevolle informatie om volledig voorbereid te zijn op je eerste bezoek.

Het eerste bezoek aan de Mesoloog

Het eerste bezoek zal ongeveer 60 min duren en bestaat uit verschillende onderdelen. De Mesoloog begint met het samen met jou doornemen van de vragenlijst en het voedseldagboek. Bovendien zal hij samen met jou je hulpvraag vaststellen.

Het onderzoek

Vervolgens mag je plaats nemen op de behandeltafel. De Mesoloog zal je vragen om je buik te ontbloten (alleen je bovenkleding hoeft een beetje omhoog) en zal een buikonderzoek doen.

Aansluitend voelt de Mesoloog de pols volgens de Ayurveda en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Aan de pols wordt de verschillende energie van de diverse organen gevoeld. Hier kan men vaststellen of een orgaanenergie normaal, zwak of sterk is.

Dan gaat de Mesoloog je tong onderzoeken volgens de TCM en de Ayurveda. Aan de tong kan men vaststellen hoe de voedingstoestand is, hoe de vochtigheid is en hoe de vertering verloopt. Beslag op de tong kan bijvoorbeeld betekenen dat er onverteerde bijproducten van de vertering zijn. Een dik beslag kan duiden op een overmaat aan damp, een witte kleur van het beslag kan wijzen op koude, terwijl een geel beslag op hitte kan verraden. Op de tong worden alle organen geprojecteerd als een plattegrond, zodat ook op die manier iets over de organen gezegd kan worden.

De meting

Als volgende stap mag je plaatsnemen op een stoel die wat naar achteren kan. Nu is het tijd voor de meting. De mesoloog gebruikt EFD om een beeld te krijgen van het functioneren van diverse orgaan- en weefselsystemen en lichaamsprocessen. Er worden (zonder naalden) ongeveer 280 acupunctuurpunten op handen en voeten gemeten. Er wordt gebruik gemaakt van een zwakstroom-meetapparaat, een handelektrode en een meetgriffel. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Net zoals bij alle andere manieren van onderzoek die de Mesoloog gebruikt, is het niet zo dat enkel de meetwaarden uit de EFD op zich kunnen leiden tot een Mesologische diagnosestelling. Om tot een compleet beeld te komen zijn alle verkregen gegevens even belangrijk.

Tijdens de meting kan de Mesoloog ook meten of er eventueel aanwijzingen tot voedselintoleranties, voedselallergieën, vitamine- en mineralentekorten zijn, hoe het met je enzymen en hormonen staat en of je eventuele Reguliere medicatie aansluit bij jouw lichaam.

De Mesoloog bekijkt op basis van de tot nu toe verkregen gegevens of de therapie die hij in gedachten heeft ook werkelijk bij je past. Deze therapie kan bestaan uit Homeopathische middelen, vaak in combinatie met andere middelen, zoals kruiden of vitaminen/mineralen volgens de Orthomoleculaire Geneeskunde.

Het advies

Ten slotte zal de Mesoloog zijn bevindingen met je bespreken. Hij adviseert of de voeding die je doorgaans neemt of je manier van leven een belemmering vormt voor je welbevinden. Hierbij houdt hij rekening met jou behoeften op psycho-emotioneel vlak.

In overleg met jou zal de Mesoloog de middelen die hij adviseert voor je bestellen, doorgaans bij de Huizer Apotheek. Zij zijn gespecialiseerd in zowel Reguliere als Complementaire geneeswijzen, en kunnen perfect beoordelen of de Complementaire middelen veilig ingenomen kunnen worden bij je eventuele Reguliere medicatie. Zij zullen je de factuur van de middelen sturen. Je mag de middelen uiteraard ook elders zelf bestellen.

Wederom kan de Mesoloog je verwijzen naar de cliëntenpagina op onze website voor het terugvinden van een eventueel dieet of advies of voor extra informatie.

Er kan direct een nieuwe afspraak worden gemaakt, meestal voor over 6 weken. Hier kun je later ook voor bellen. Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig.

Maar waarom zou je kiezen voor Mesologie?