Slaapproblemen

Quote:

“Je zorgen maken over óf je slaapt, houdt je uit je slaap”

–  Dr. Winni Hofman

Hoe ironisch het ook klinkt; Wakker liggen over het wakker liggen komt heel vaak voor. Je kunt namelijk gemakkelijk belanden in een ‘vicieuze slaapcirkel’.

Piekeren en stress is de meest gehoorde oorzaak van slaapproblemen. Er kunnen ook hele andere oorzaken zijn, bijvoorbeeld lichamelijke oorzaken zoals de overgang, pijnklachten, restless legs syndroom, een burn-out of een verkeerd dag/nachtritme. Maar ook hormonale problemen kunnen een belangrijke rol spelen. Ook voedingsmiddelen die niet bij je lichaam passen, kunnen invloed hebben op de slaap.

Toch is het niet goed kunnen slapen een serieus probleem

Een slechte nachtrust heeft veel invloed op het dagelijks leven. Naast een gebrek aan energie kan je ook last krijgen van een verhoogde bloeddruk, een wisselend humeur en gewichtstoename. Uit een onderzoek van het RIVM en Wageningen blijkt dat mensen die korter dan 6 uur slapen gemiddeld 15 procent meer kans hebben op hart- en vaatziekten dan mensen die minstens 7 à 8 uur slapen (bron).

Mesologie en slaapproblemen

Slaapmiddelen zijn vaak wel effectief, maar deze mogen maar een korte tijd gebruikt worden, of verliezen naar verloop van tijd hun werking. De Mesoloog wil de oorzaak van de slaapproblemen onderzoeken en deze aanpakken bij de bron.

Omdat de Mesoloog altijd een uitgebreid onderzoek doet, waarbij zowel lichamelijke, psychische, en externe factoren nader worden bekeken, volledig toegespitst op ieder individueel klachtenpatroon, zou Mesologie ook bijzonder geschikt kunnen zijn voor mensen met (langdurige) slaapproblemen, waarbij regulier onderzoek wellicht niets of niet voldoende uitgewezen heeft.

Plan gerust een kosteloos, vrijblijvend, telefonisch kennismakingsgesprek in, voor meer informatie over jouw specifieke situatie.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s