Burn-out

1 op de 7 werkende Nederlanders zegt burn-out klachten te hebben (bron). Je hebt dan klachten die lijken op die van een stevige depressie. En als je dan nóg gewoon doorgaat raak je letterlijk ‘opgebrand’. Het lukt bijna nooit om helemaal op eigen kracht van een burnout af te komen.

Een Mesologisch consult geeft meer inzicht in het totale functioneren van jouw lichaam. Zo bekijkt de Mesoloog o.a. je voedings- en beweegpatroon. 

De Mesoloog denkt niet in ziektebeelden, maar in verstoringen. De Mesoloog voert een aantal laagdrempelige onderzoeken uit om de oorzaken van burn-out klachten en hun samenhang te vinden. Hij probeert je lichaam via een persoonlijk gezondheidsplan weer in balans te brengen; zowel geestelijk, emotioneel als lichamelijk.

De Mesoloog gaat verder dan symptoombestrijding. Mesologie gebruikt hiervoor zowel reguliere, westerse medische kennis als kennis uit traditionele geneeswijzen. Elk individu is anders, waardoor elk lichaam ook een andere aanpak nodig heeft om de persoonlijk balans te hervinden.
Ook kan de Mesoloog meten of je eventuele medicatie bij je lichaam past en gaat hij indien nodig samen met jouw arts en een gespecialiseerde apotheker op zoek naar een passendere medicatie of ondersteund hij jouw herstel door natuurlijke middelen. Dit kan er soms toe leiden dat het gebruik van eventuele medicatie afgebouwd of voorkomen kan worden.