Broccoli in combinatie met mosterdzaad vergroot de gezondheidsvoordelen die zijn o.a.: ontgiftend, kanker remmend (kan zelfs bestaande kankercellen helpen afbreken), ontstekingsremmend, anti oxidatief.
Dit recept helpt je om deze groene gezondheidsbom binnen te krijgen:
Broccoli met mosterdvinaigrette en kappertjes
Ingrediënten:
Broccoli
Mosterdzaad
Olijfolie
Limoen/citroensap
Knoflook (geperst of fijngehakt)
kappertjes
Peper en zout
Meng het mosterdzaad, de olijfolie, de limoen of citroensap, de knoflook, de kappertjes, de peper en het zout door elkaar. De hoeveelheden kun je afstemmen op je persoonlijke smaak. Laat dit even staan. Hoe langer je het laat staan, hoe zachter de knoflook wordt door het “trekken” in de olie.
Stoom de broccoli 2-4 minuten (door te stomen blijven veel meer voedingstoffen behouden dan door te koken).
Als de broccoli klaar is schep je vinaigrette door de broccoli.