Kikker in je keel

Kikkererwten zijn een goede bron van essentiële suikers en eiwitten. Het verlaagt de totale cholester- en de ldl-waarden in het bloed. Maar hoe maak je ze nou lekker klaar? Bijvoorbeeld zo:

Thaise kikkererwten met citroenblaadjes

ingrediënten:
– 300 gr. prei
– 2 eetlepels olijfolie 
– 1 rode paprika
– 2 eetlepels Thaise groene currypasta (pot a 225 g)
– 2 blikjes kikkererwten (a 400 g)
– 1 blik kokosmelk (400 ml)
– 1 a 2 verse of diepvries citroenblaadjes (van de chinese winkel)
– zout naar smaak 

bereiding:
Paprika en prei schoonmaken en in stukjes snijden. In wok of soeppan prei in olie op laag vuur fruiten. Paprika, currypasta en limoenblaadjes toevoegen en 2 min. meebakken. Kikkererwten laten uitlekken. Kokosmelk en kikkererwten erdoor scheppen. Aan de kook brengen en 5 min. zachtjes koken. Met zout en peper op smaak brengen. Met rijst serveren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s