Allergeen-arme energierepen

Recepten waarbij ik geen vieze handen krijg en die mooi in de keukenmachine kunnen zijn mijn favoriet! En laten we eerlijk  zijn… een intolerantie of allergie én dan nog gezond eten valt niet altijd mee. Hoe fijn is het dan als een tussendoortje ook écht even tussendoor gemaakt kan worden. De noten kunnen eventueel vervangen worden door zaden of door extra teffvlokken. De pindakaas kan vervangen worden door extra kokosolie.

Men neme:

Ingrediënten:

10 dadels

30 gram rozijnen

4 eetlepels teffvlokken (of meel)

2 eetlepels pindakaas

2 eetlepels kokosolie

2 eetlepels amandelmeel

2 eetlepels pecannoten

1 rijstewafel

1 eetlepel cacaonibs

1 eetlepel kokos

1 eetlepel cornflakes

1 eetlepel gebroken lijnzaad

Fase 1

Alle ingrediënten, behalve de rijstwafel en de cornflakes, gaan in je keukenmachine. Deze maak je fijn, maar het moet geen puree worden. Stop je brouwsel in een schaal. Vermorzel de rijstwafel en de cornflakes met je handen en doe de nu kleine stukjes in de schaal. Alles goed door elkaar mengen en fase 1 is klaar.

Fase 2

Het hele goedje kan nu worden verdeeld over 1 of 2 (tupperware) bakjes. Sluit ze af en laat 30 min opstijven in de koelkast. Na 30 minuten kun je ze keurig in reepjes snijden en Voila! Klaar!

 


Plaats een reactie