Ik vind dit een heerlijk recept. Alleen de ui, knoflook en gember hoef je te snijden, de rest gooi je er zo bij. Echt zo klaar!
ingrediënten:
4 el arachideolie
1 ui halveren en in ringen snijden
1 tl geraspte gemberwortel
1 tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen koriander
2 teentjes fijngehakte knoflook
900 gr gewassen spinazie
225 gr diepvrieserwten
zout en peper
verse koriander
bereiding:
– verhit de olie in een grote pan
– fruit de ui en de kruiden (bewaar de verse koriander)
– bak als de uien bijna klaar zijn nog even de knoflook mee
– voeg de spinazie toe en schep deze om tot hij geslonken is
– voeg de erwten toe en verwarm tot ze heet zijn
– voeg zout, peper en de verse koriander naar smaak toe.
(verse koriander is op de markt veel goedkoper)
Lekker met rijst