Zoet = opbouwend

 

suiker en mesologieIedereen houdt van de smaak zoet en dat komt goed uit want heel veel producten hebben ook de smaak zoet in zich. Wanneer voedsel zoet smaakt dan werkt het ook meestal weefselopbouwend in het lichaam en dat hebben we nodig want het vernieuwd zich constant. Helaas liggen de winkels vol met zoete producten die wel je lichaam bouwen maar niet op de manier die jij wilt.

Wil jij meer leren over hoe je je lichaam op de juiste manier kunt opbouwen, met de juiste zoete producten waarover je je niet schuldig hoeft te voelen of wil je van je zoetdrang af? Bel dan voor een op jou afgestemd voedingsadvies.

Kijk in ieder geval uit dat je deze ingrediënten niet teveel binnenkrijgt:

(Stiekeme) Nicknames voor suiker:

Agavenectar Galactose Kristalsuiker Poedersuiker
Agavesiroop Geconcentreerd appelsap Lactose Rietsuiker
Ahornsiroop Geconcentreerd perensap Maisstroop Rijststroop
Barbados suiker Geconcentreerd vruchtensap Maïssuiker Rijstsuiker
Basterdsuiker Geleisuiker Maltodextrine Saccharose
Basterdsuiker (licht & donker) Geraffineerde suiker Maltose Sacharose
Bietsuiker Glucose Maple Syrup Schenkstroop
Blackstrap Molasses Glucose-fructosestroop Melasse Siroop
Bruine suiker Glucosestroop Melkpoeder (bevat 51% suiker!) Stroop
Caramel (verhitte suiker) Gula aren Melksuiker Sucrose
Carob siroop Gula djawa Molasses Tafelsuiker
D-glucose Gula kelapa Moutsuiker Tarwestroop
Dadelstroop Honing Muscovado Treacle
Demerara Invertstroop Nectar Turbinado
Dextrose Invertsuiker Oersuiker Vanillesuiker
Druivensuiker Johannesbrood siroop Palmsuiker Vruchtensapconcentraat
Esdoornsiroop Kandij(-suiker) Panela Zwarte rietsuikermelasse
Fructose Kaneelsuiker Panocha
Fructosestroop Kokosbloemsuiker Parelsuiker
Fruitsuiker Kokosbloesemsuiker Piloncillo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s