Zelfgemaakte RunderBouillon

Veel mensen hebben last van darmklachten. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder het te lang doorgaan met voedingsmiddelen die onze darmwand beschadigen (Leaky-gut). Zelfgemaakte bouillon legt een beschermend laagje over onze darmen, waardoor we mogelijk minder last hebben van Leaky-gut.

Ingrediënten:

  • 1kg Rundvlees dat voornamelijk uit bot bestaat (bijvoorbeeld ossenstaart)
  • 2 Eetlepel Appelciderazijn (of een andere gezonde azijn)
  • 1 eetlepel gedroogde keukenkruiden (zoals Oregano, Marjolein, Basilicum, Tijm, Peterselie) of 5 takjes verse kruiden.

Bereiden:

Doe alles in de pan. Vul de pan met water tot de ingrediënten nèt onder water staan. (Ongeveer 2-3 liter) Breng het geheel aan de kook. Je kunt nu het schuimlaagje eraf scheppen, maar dat hoeft niet. Laat dit minimaal 12 tot maximaal 24 uur zachtjes pruttelen. Waarom zo lang? Op deze manier komt de gelatine en het collageen vrij uit het bot die voor dat laagje in onze darmen zorgt. Voeg zout en peper naar smaak toe.