Mesologie en Kinderen

Als ouder zou je willen dat je kind nooit ziek zou worden, gezondheidsklachten zou krijgen, groot verdriet of heftige emotionele gebeurtenissen zou meemaken. Maar als je dit niet kunt voorkomen, dan wil je uiteraard dat je kind sterk is om hier het hoofd aan te bieden.

Mesologie zou hieraan kunnen bijdragen.

Heb je er ooit bij stilgestaan dat ziekten als diabetes, kanker of auto-immuunziekten, mogelijk hun oorsprong al vinden in de kindertijd (of nog eerder)? Met behulp van een goede anamnese, voedingsonderzoek en advies, ondersteuning en behandeling met natuurlijke supplementen, kruiden en homeopathie kunnen problemen voorkomen of behandeld worden op een vriendelijke manier.

De behandeling van kinderen vraagt om speciale aandacht en rust. Het onderzoek bij kinderen is aangepast aan de leeftijd. De Mesoloog voelt de pols, bekijkt de tong en voelt de organen in de buik. Vervolgens meet hij de acupunctuurpunten op de handjes en voetjes. Het aantal punten hangt van de leeftijd en de situatie af. Het is belangrijk dat ouders hun kind van te voren uitleggen wat er gaat gebeuren. En dat het kind uitgerust is als u de afspraak heeft.

Kinderen tonen vaak duidelijker hun symptomen en reageren vaak veel sneller op een mesologische behandeling. Ze hebben niet de ballast van jarenlange chronische ziekteprocessen en hebben vaak maar een kleine stimulans nodig om te herstellen.